Collaboration with a pressure measurement system provider is the efficient way to design a measuring point specifically for the application.

Druk meten kan zo eenvoudig zijn: Een manometer, druktransmitter of IIoT-meetinstrument met radio-eenheid installeren – klaar. Maar in veel gevallen zijn er voor een meetlocatie meer componenten nodig dan alleen het meetinstrument, vooral in de procesindustrie. Daarom heeft WIKA zich gepositioneerd als systeemaanbieder voor drukmeting – omdat gebruikers alleen maar kunnen profiteren van een “one-stop-shop”.

Als systeemleverancier betekent dit dat WIKA alle kernelementen voor drukmeting zelf produceert. Het hardwareportfolio is overeenkomstig breed. Op het gebied van meetinstrumenten varieert het van standaard drukmeters tot slimme druktransmitters en sensoren die geschikt zijn voor IIoT. Er is ook een grote variëteit aan membraandichtingen, instrumentatiekleppen en andere geïntegreerde componenten voor een toepassingsspecifieke meetlocatie-opstelling, zelfs voor extreme omgevingscondities. Draagbare kalibrators voor testtaken in het veld maken het assortiment compleet.

Gebruikers kunnen dus gebruikmaken van het volledige scala aan opties. Dit biedt hen een aantal voordelen:

  • Typical measuring assembly that WIKA assembles to customer specifications as a systems provider.

    Voorbeeld van een meetlocatie op een pijpleiding met flensaansluiting, zoals geleverd door WIKA, volledig voorgemonteerd en klaar voor installatie. Deze is uitgerust met een PGU-drukmeter met ATEX-goedgekeurde NETRIS®3-radioeenheid, een IV20-klepverdeelblok (“block-and-bleed”), een syphon en een IBF1-monoblok.

    Het is niet langer nodig om verschillende leveranciers te coördineren
    Gebruikers hoeven het ontwerp van de volledige meetlocatie niet langer te coördineren met verschillende leveranciers. Ze hebben slechts één contactpersoon bij de leverancier van het systeem die beschikbaar is om hen te helpen met alle aspecten van hun specifieke meettaak. Alle onderdelen kunnen zonder tijdverlies naar wens worden geassembleerd of, indien nodig, afzonderlijk worden gefabriceerd. Compatibiliteitsproblemen, zoals verkeerd afgestemde verbindingsdraden, die leiden tot extra werk en vertragingen tijdens de installatie van het systeem, worden geëlimineerd. Flexibele productie structuren maken ook de snelle realisatie van speciale vereisten mogelijk.


  • Minder personeelskosten op locatie
    WIKA levert de meetopstelling volledig voorgemonteerd. De gebruiker bespaart zo op de personeelskosten die gepaard gaan met het zelf monteren van de afzonderlijke componenten – meetinstrument, kleppen, overdrukbeveiligingen, syphons, spoelringen, adapterflenzen en afdichtingen. Ze voorkomen ook potentiële fouten, zoals onjuiste aanhaalmomenten of ontbrekende afdichtingen, die kunnen optreden tijdens de afzonderlijke assemblagestappen in het veld.


  • Veiligheid voor het proces:
    Uitgebreide tests voor levering
    WIKA produceert de meetsystemen op bestelling op basis van wettelijke vereisten en specifieke richtlijnen. De werking en lekdichtheid worden getest voor levering. De kwaliteitscontroles tijdens de productie zorgen ervoor dat er geen fouten optreden tijdens de ingebruikname. Optionele testlogboeken bevestigen de gebruiker dat het systeem de vereiste meetkwaliteit heeft. Dergelijke tests verhogen uiteindelijk de betrouwbaarheid van het proces.


  • Lange levensduur van het meetsysteem: Alle onderdelen precies op elkaar afgestemd
    Als systeemaanbieder voor drukmeting kan WIKA alle onderdelen van een meetsysteem precies op elkaar afstemmen. Dit zorgt voor een constante kwaliteit en een lange levensduur van het systeem dat geschikt is voor het proces in kwestie. Dit verhoogt ook de kosteneffectiviteit van inkoop.

Conclusie

Zodra meetlocaties meerdere componenten vereisen, wordt een systeemleverancier zoals WIKA aanbevolen als oplossingspartner. Op deze manier ontvangen gebruikers instrumentatie op maat van één leverancier, voorgemonteerd, klaar voor installatie en uitgebreid getest. Ze profiteren van deze samenwerking door besparingen op personeel en tijd, een grotere procesbetrouwbaarheid en de duurzaamheid van de meetopstelling. 

Opmerking
Op de website van WIKA vindt u een overzicht van de productportfolio voor drukmeting. Daar zullen we u ook informeren over andere meetoplossingen voor de procesindustrie. Hebt u verder nog vragen, dan helpt contact u graag verder.

Lees ook onze berichten
Voordelen van in-situ kalibratie met drukschakelaars als voorbeeld.
Injectables: Drukmeting zonder risico op besmetting
Veilige drukmeting bij chloorproductie



Geef een reactie
Gegevensbescherming Regel