WIKA pressure gauges are used to rescue sea lions in Mexico.

WIKA manometers vervullen een belangrijke taak bij het redden van zeeleeuwen in Mexico – slechts één voorbeeld van hoe ongebruikelijk de mogelijke toepassingen van WIKA producten kunnen zijn.

Zeeleeuwen bevolken het Baja California schiereiland. Hun bestaan wordt echter bedreigd door visnetten en vislijnen waarin deze wezens gevangen kunnen raken. Zelfs nadat ze bevrijd zijn kunnen ze sterven als gevolg van het letsel dat ze hebben opgelopen. De organisatie “Rescate de Lobos Marinos”, opgericht in 2014, heeft zichzelf daarom tot doel gesteld deze in het water levende zoogdieren te helpen.

Samen met wetenschappers en vrijwilligers voert de organisatie regelmatig campagnes om zeeleeuwen te identificeren en dieren in slechte fysieke toestand te helpen. Het is echter niet gemakkelijk om zeeleeuwen, die tot 1.200 kilo kunnen wegen, te vangen en uit visnetten te bevrijden. Er is veel vaardigheid voor nodig om ze te benaderen en te kalmeren. En dat is precies waar WIKA in het spel komt: WIKA manometers spelen een belangrijke rol in verdovingsgeweren. Dit is omdat er voor een effectief schot, afhankelijk van de afstand tot het dier, nauwkeurige drukmeting nodig is om de juiste hoeveelheid koolstofdioxide, het drijfgas, te bepalen.

Opmerking
Nadere informatie over WIKA en de producten van ons bedrijf vindt u op de WIKA website.

Lees ook onze berichten
De ELMS1 overbelastingsbeveiliging redt levens
Hydraulisch aggregaat: Veilige en betrouwbare meettechniek
Niveaumeting in grondwaterGeef een reactie
Gegevensbescherming Regel