Grootschalige thermowell

Bij WIKA USA zijn we gewend om met ongewoon grote temperatuuroplossingen om te gaan. Deze vraag van een klant was echter abnormaal, zelfs voor Amerikaanse normen – tijdens een fabriekstilstand in de Freeport (Texas) was het noodzakelijk en dringend om twee geflenste thermowells te vervangen door ons Flex-O multi-pointsysteem. De benodigde grootte was 37 meter! De gehele projectduur – van begin tot eind – was minder dan vijf werkdagen.

De toegewezen projectmanager sprong direct op deze vraag in en zorgde ervoor dat er ongeveer 76 meter 1,5 inch buis werd besteld bij een lokale leverancier. De maximale beschikbare buislengte was ongeveer 5,5 meter, dus elke thermowell had zeven butt welds (inclusief de montagedop) nodig om de totale lengte te bereiken.

De technische uitdaging in het productieproces is het bereiken van een volledige penetratie las zonder het laten vallen van het lasmateriaal (vulstof) in de thermowell, wat het inbrengen van het Flex-O temperatuursysteem zou belemmeren. Het team heeft alles goed gedaan. Alle lassen zijn door een onafhankelijk testlaboratorium getest met röntgenfoto’s. Het Flex-O systeem kon gemakkelijk in de thermowell worden geschoven.

De laatste uitdaging was het transport. Om de thermowells veilig in Freeport te kunnen bereiken, was een vrachtwagenlengte van minimaal 31 meter nodig. Voor een transport van deze omvang zijn speciale vergunningen en politiebegeleiding nodig. Een speciale vrachtwagen werd onmiddellijk geboekt en de transportvergunningen werden verkregen. Niets stond een goede en tijdige levering verder in de weg.

Opmerking
Meer informative over ons assortiment thermowells vindt u op de website van WIKA.



Geef een reactie
Gegevensbescherming Regel