Welke rol spelen kleppen in de veiligheid van fabrieken?

De betrouwbaarheid van een afsluiter is essentieel voor de veiligheid van de gehele installatie. Bijna alle drukmeetinstrumenten werken in combinatie met een afsluiter of een combinatie van afsluiters. De keuze van een hoogwaardige afsluiter is niet alleen essentieel om de nauwkeurigheid van de drukmeting te waarborgen, maar ook om gevaarlijke lekkages of schade aan de installatie te voorkomen.

Betrouwbaarheid op overdruk

Naald- en multipoortventiel

Naald- en multipoortventiel, model IV10

Bij overdruk moeten zowel de bediener als de omgeving worden beschermd, vooral wanneer de druk zeer hoog is.

Daarom moet het naaldventiel, de kleppenverdeler of de monoflens zodanig worden ontworpen dat onbedoelde lekkage van componenten, media of gas bij drukverhoging wordt voorkomen (anti-blow-out motorkap). Zo wordt de bediener beschermd tegen verwondingen en wordt het milieu beschermd tegen vervuiling.

 

Duurzame oplossing

Verdeelstuk met 2 kleppen

Verdeelstuk met 2 kleppen, model IV20

Tijdens het gebruik moet de afdichting van de afsluiter luchtbeldicht blijven en de eigenschappen ervan gedurende een lange periode behouden.

Dit wordt gewaarborgd door de tip op de motorkap. Omdat deze niet draait, raakt de afdichtingspakking niet versleten en wordt de duurzaamheid ervan verlengd. Een lange lekdichtheid van het ventiel is dus gegarandeerd.

 

Gemakkelijk te gebruiken

3-ventielspruitstuk

3-kleppenverdeler model IV30

ij hoge druk is het nog belangrijker dat het ventiel soepel opent en sluit. Bij een lage torsiewaarde kan het ventiel, zelfs bij maximale druk, zonder veel moeite en zonder mogelijke verwondingen van de operator.

Ook de positie van het ventiel en het debiet kunnen eenvoudig en nauwkeurig worden geregeld door aan de handgreep de draaien.

 

Alles in één

5-ventielspruitstuk

5-kleppenverdeler, model IV51

Het hebben van één enkele leverancier voor meerdere componenten is ongetwijfeld een groot voordeel. Naast de aanzienlijke kostenbesparing wordt er ook tijd bespaard. U heeft ook de zekerheid dat u altijd dezelfde hoge kwaliteit krijgt.

Nog belangrijker is het om een systeem aan te schaffen dat vóór de levering door ervaren specialisten in zijn geheel is getest, zodat dit aspect tijdens de installatie niet opnieuw in overweging hoeft te worden genomen. Op deze manier wordt de leverancier een echte partner die de specifieke kenmerken van elke installatie kent en altijd oplossingen heeft voor de eisen van de klant.

Conclusie

De veiligheid van een installatie begint met de betrouwbaarheid van elk afzonderlijk onderdeel, inclusief de geïnstalleerde kleppen. De toevoeging van SAMI Instruments – nu WIKA Instruments Italia – aan de groep van bedrijven heeft het aanbod van WIKA uitgebreid. Het omvat nu ook naaldventielen, kleppenverdelers en monoflenzen die volledig voldoen aan al deze eisen en perfect zijn voor integratie in uw meetinstrumenten. WIKA biedt ook gecombineerde oplossingen met instrumenten, afsluiters en andere accessoires (hook-up) die al in combinatie zijn getest en direct kunnen worden geïnstalleerd. Daarnaast omvat het productassortiment ball valves voor instrumentatie en leidingwerk, maar ook afsluiters en accessoires voor drukken tot 60.000 psi.

Opmerking
Meer informative over onze afsluiters vindt u op de website van WIKA.

Zie ook onze post
Combinatie van drukmeetinstrumenten met toebehoren: Aansluiting in plaats van eigen montage



Geef een reactie
Gegevensbescherming Regel