Een kabeldoos voor onderdompelbare druksensoren voor niveaudetectie is een onopvallend en eenvoudig accessoire. Met behulp ervan kunnen de installatiekosten voor bepaalde meetpunten aanzienlijk worden beperkt.

Onderdompelbare druksensoren meten de hydrostatische druk van een vloeistof, waarvan het niveau in een vat of open container wordt berekend. De druksensoren blijven daarom continu ondergedompeld in de betreffende vloeistof.

Om deze reden moeten onderdompelbare druksensoren absoluut lekdicht zijn. Natuurlijk is dit ook van toepassing op de kabel, zodat een betrouwbare signaaloverdracht wordt gewaarborgd. Deze eigenschap maakt dat kabels voor onderdompelbare druksensoren aanzienlijk duurder zijn dan standaard aansluitkabels. Nu komt het zeker niet zelden voor dat het meetpunt zich ver van de evaluatie-eenheid af bevindt. Het is goed mogelijk dat bijvoorbeeld de gebruiker 200 meter kabel nodig heeft, hoewel het te meten niveau slechts maximaal 5 meter bedraagt. Het met een onderdompelbare druksensorkabel overbruggen van de hele afstand zou een behoorlijke investering betekenen.

Een kabeldoos combineert standaard kabels en die van onderdompelbare druksensoren om een kostenbesparende aansluiting tussen meetpunt en registratie-eenheid te creëren.

Kabeldoos maakt kosteneffectieve aansluiting mogelijk

In dergelijke gevallen is een kabeldoos voor onderdompelbare druksensoren de moeite waard. In dit accessoire kan de dure onderdompelbare druksensorkabel via een klemmenblok voor verdere signaaloverdracht worden aangesloten op een minder dure standaard kabel.

De kabeldoos is buiten een tank of open container geïnstalleerd, wordt met schroeven aan een muur of horizontaal op de tank liggend bevestigd.

Naast de inlaten voor de beide kabels beschikt de doos over een ventilatie-element met een membraanfolie. Deze component garandeert drukcompensatie in de doos en voorkomt tegelijk dat er vocht binnendringt.

Let op
Technische informatie over onze onderdompelbare druksensoren staat vermeld op de WIKA-website. U vindt een overzicht van onze reeks onderdompelbare druksensoraccessoires en de bijbehorende bestelnummers op het accessoire-gegevensblad. Wilt u onderdompelbare druksensoren aanschaffen? In de webshop van WIKA vindt u enkele van onze standaardversies. Hebt u verder nog vragen, dan helpt uw contactpersoon u graag verder.

Meer informatie over hydrostatische niveaumeting in het algemeen vindt u in de onderstaande video:


Geef een reactie
Gegevensbescherming Regel