By cutting the ribbon, the new factory was officially opened.

WIKA heeft een nieuwe fabriek in gebruik genomen in Kazachstan. De fabriek staat in Atyrau aan de Kaspische Zee. Het team dat verantwoordelijk was voor de locatie had slechts zes maanden nodig van de planning tot de start van de productie – met andere woorden: een van de kortste projectduren voor een dergelijke onderneming in de geschiedenis van WIKA.

Employees at the new factory in Kazakhstan give the guests of the inauguration ceremony a guided tour of the site.

Na de officiële opening van de nieuwe fabriek in Kazachstan kregen de gasten de gelegenheid om een rondleiding door de fabriek te krijgen.

Andreas Keiger, Executive Vice President Sales EMEAI en lid van de Raad van Bestuur, Enver Shulgin, Senior Vice President CIS Region, Matthias Kirch, Vice President PI Pressure, medewerkers en ongeveer honderd klanten, zakenpartners en vertegenwoordigers van lokale autoriteiten namen deel aan de openingsceremonie.

Na de officiële opening en rondleiding door de fabriek gingen de gastheren en gasten naar de Atyrau Olie en Gas Universiteit voor een professionele uitwisseling. Na talrijke begroetingen presenteerde het management van WIKA de globale en regionale strategie van het bedrijf en het aanbod van producten en diensten. In een restaurant werd de avond afgesloten met een indrukwekkend programma van kunstenaars en inspirerende gesprekken.

De nieuwe fabriek in Kazachstan moet voldoen aan de groeiende vraag in Centraal-Azië

Het belangrijkste doel van de nieuwe locatie is om te voldoen aan de groeiende vraag in Centraal-Aziatische landen zoals Kazachstan, Oezbekistan, Turkmenistan, Tadzjikistan, Mongolië en Azerbeidzjan. “Met de fabriek vergroten we onze exportmogelijkheden en versterken we de samenwerking met lokale leveranciers en fabrikanten”, benadrukte Andreas Keiger tijdens de openingsceremonie. “Onze fabriek zal de standaard zetten voor de lokale productie van meetinstrumenten.”

The inauguration programme also included a demonstration of Kazakh dances.

De inwijdingsceremonie ging gepaard met culturele optredens.

Daarnaast zal WIKA nauw samenwerken met de Olie- en Gasuniversiteit om theoretische kennis te combineren met praktijkonderwijs. “Studenten leren over echte productieprocessen en best practices in metrologie”, aldus Enver Shulin, die het concept toelicht. ׅ“Ze krijgen te zien hoe het is om in een internationaal bedrijf te werken. We bieden veelbelovende carrièrevooruitzichten.”

In de toekomst zal WIKA in de nieuwe fabriek in Kazachstan drukmeters, membraandichtingen en elektronische temperatuurmeetinstrumenten produceren. Alle meetinstrumenten worden in de toekomst getest en geverifieerd in een high-end kalibratielaboratorium om te voldoen aan de hoogste klanteisen. In Centraal-Azië worden vooral de olie- en gas-, energie-, chemische, petrochemische en mijnbouwindustrieën bediend. De productie in Kazachstan zal de komende jaren worden uitgebreid.

Opmerking
Meer informatie over de dochteronderneming is te vinden op de website van WIKA Kazakhstan. Onze internationale locaties zijn te vinden op WIKA website.

Also read our posts
WIKA Sensortechniek in de USA brengt zijn nieuwe fabriek online
WIKA Innovation Center: werkplekken voor de toekomst
Investeringen in India versterken marktpositie
WIKA Zwitserland: Nieuw competentiecentrum in gebruik genomen

Je kunt ook meer te weten komen over de opening van de nieuwe fabriek in Kazachstan in de volgende videoGeef een reactie
Gegevensbescherming Regel