Handball player from Ukraine is a goalkeeping talent.

Wat doet een getalenteerde handballer die zijn vaderland heeft moeten verlaten? Maksym, een 16-jarige uit Oekraïne, deelt een onderkomen met andere Oekraïense vluchtelingen in WIKA’s fabriek 3 in Klingenberg. Ondertussen traint hij echter bij TV Großwallstadt – dankzij een medewerker van WIKA.

Kerstin Wüst leerde de jongeman kennen tijdens een ontmoetingsevenement die voor de vluchtelingen was georganiseerd. Maksym had in zijn thuisland als keeper gehandbald, en behoorlijk ambitieus. Toen de WIKA-medewerker hem vertelde dat het regionale handbalteam, TV Großwallstadt, in de eredivisie speelt en een academie voor talentvolle jonge spelers heeft, was hij zeer geïnteresseerd.

TV Großwallstadt was het er snel mee eens

Op de vraag of Maksym kon trainen aan de academie, werd hij prompt geaccepteerd. De jonge handballer uit Oekraïne traint nu vijf keer per week in Großwallstadt – met groot enthousiasme. Het team heeft hem warm onthaald. De coach en zijn teamgenoten erkennen allemaal zijn talent en toegewijde inzet.

Aangezien de zoon van Kerstin Wüst, Cedric, jeugdspeler is in de academie van het eredivisiehandbalteam, krijgt Maksym (op de foto rechts met Cedric) altijd een ritje in de “gezinstaxi” naar de training en terug. Gelukkig zijn er bij WIKA veel mensen die een helpende hand bieden, hetzij via huisvesting of het vinden van werk, hetzij met ondersteuning en integratie. Deze steun draagt bij tot de terugkeer naar een zekere mate van normaliteit, en maakt heel wat zaken draaglijker.

Opmerking
Meer informatie over het bedrijf is te vinden op de WIKA website.

Lees ook ons bericht
Oekraïne oorlog: Geldinzamelingsactie en onderdak voor vluchtelingen



Geef een reactie
Gegevensbescherming Regel