Drie load pins van roestvrij staal

Een load pin zorgt voor de verbinding tussen de krachtoverbrengende machinedelen en maakt ook de gelijktijdige meting van de op de sensor optredende kracht mogelijk. De load pins zijn zowel in de axiale richting als tegen de rotatie gefixeerd. Een kleine opening van ongeveer een vijfde van een millimeter tussen de ashouder en de groef zorgt ervoor dat een vrije doorbuiging in de druklager mogelijk is.

Load pins met gelaste dunne-filmsensoren kunnen zowel statische als dynamische krachten meten. Hierdoor is een grote verscheidenheid aan toepassingen mogelijk. Bovendien kunnen ze moeiteloos worden geïntegreerd in bestaande systemen. Hiervoor worden de niet-meetbare, conventionele retaining pins eenvoudigweg vervangen door de load pins. Een complex nieuw ontwerp is niet meer nodig.

Load pins – ook klaar voor gebruik in zware omgevingsomstandigheden

Zelfs zware omgevingsomstandigheden zijn geen probleem voor de load pins, ze zijn geschikt voor zware eisen en bovendien eenvoudig te installeren en onderhoudsvrij. Load pins worden bijvoorbeeld veel gebruikt in kraaninstallaties en hefwerktuigen, in de industriële weegtechniek of in de productieautomatisering.

De load pins van de F53 serie zijn getest door het classificatiebureau DNV GL. Ze voldoen aan DNVGL-ST-0377 (“Standard for shipboard lifting appliances”) en DNVGL-ST-0378 (“Standard for offshore and platform lifting appliances”) en kunnen worden gebruikt voor hijstoepassingen in de marine en offshore industrie. Een ander bijzonder kenmerk zijn de goedkeuringen van onze load pins in gevaarlijke gebieden en voor gebruik in de podium- en evenemententechniek. De load pins hebben altijd een langdurige stabiliteit en een hoge schok- en trillingsbestendigheid.

Let op
Lees meer over onze load pins op de WIKA-website.Geef een reactie
Gegevensbescherming Regel