Vibration level switch TLS-S and TLS-C from WIKA

In de wereld van industriële procesmeting zijn nauwkeurige niveaumetingen van het hoogste belang. Grenswaardeschakelaars spelen hier een cruciale rol bij het optimaal controleren en bewaken van vloeistoffen in een tank. In dit artikel gaan we dieper in op twee soorten grenswaardeschakelaars: de vertrouwde vlotterschakelaars en de innovatieve vibrerende niveauschakelaars (verkrijgbaar bij WIKA vanaf januari 2024).

Twee soorten grenswaardeschakelaars

  • Float switch

    Vlotterschakelaar: een vertrouwde all-rounder

    Vlotterschakelaars worden gezien als precieze meetinstrumenten voor vulniveaus van vloeistoffen. Hun toepassingsgebied dekt een breed scala aan industrieën. Ze staan vooral bekend om hun nauwkeurigheid, bestendigheid tegen schuim en viscositeit van het medium en om hun rentabiliteit en onderhoudsvriendelijkheid. Een groot voordeel van vlotterschakelaars is dat in een enkel instrument tot vier schakelpunten kunnen worden geïntegreerd. Deze flexibiliteit maakt ze tot een ideale oplossing voor complexe toepassingen waarbij meerdere bewakingspunten nodig zijn. Bovendien kunnen in de geleidingsbuis van de vlotterschakelaar zelfs temperatuursensoren zoals Pt100 worden ondergebracht om tegelijkertijd de procestemperatuur te kunnen meten.
  • Vibrating level switch

    Vibrerende niveauschakelaar: Compacte grensniveaudetectie vanuit elke positie

    Vibrerende niveauschakelaars beschikken over een compact ontwerp dat bijzonder geschikt is voor de bewaking van grensniveaus in pijpleidingen. Een opvallend voordeel is de onafhankelijkheid van de montagepositie. Dit vereenvoudigt hun installatie en afstemming op verschillende toepassingen. Vibrerende niveauschakelaars zijn vooral populair bij de droogloopbewaking van pompen omdat ze vanwege hun compacte formaat en flexibiliteit gemakkelijk in verschillende systemen kunnen worden geïntegreerd.

Conclusie – Gebruik van grenswaardeschakelaars

Door de introductie van vibrerende niveauschakelaars is de wereld van niveaumeting bij WIKA nog veelzijdiger geworden – vooral wanneer het grenswaardeschakelaars betreft. Vlotterschakelaars blijven echter een vertrouwde en accurate optie voor toepassingen waarbij vloeistoffen nauwkeurig bewaakt en gecontroleerd moeten worden. Vibrerende niveauschakelaars zullen in eerste instantie worden gebruikt om pijpleidingen te bewaken.

Opm.
Nadere informatie over onze vlotterschakelaars of onze vibrerende niveauschakelaars TLS-S, TLS-C en TLS-H staat vermeld op de WIKA-website. Hebt u verder nog vragen, dan helpt contact u graag verder.

Lees tevens onze artikelen
Wat zijn “deadbands” bij een vlotterschakelaar?
Vlotterschakelaar: Wat is het en hoe werkt het eigenlijk?
Interfacemeting met twee vlottersGeef een reactie
Gegevensbescherming Regel