Members of the mioty alliance at the E-World in Essen.

Connectiviteit is een sleutelelement van digitalisering. De Mioty alliantie heeft een nieuw hoofdstuk geopend met de Mioty-radiostandaard voor LPWAN (low-power wide-area network), ontwikkeld door Frauenhofer IIS. WIKA is een stichtend lid van deze alliantie en kan zo een beslissende rol spelen bij het vormgeven van draadloze communicatie in industriële bedrijven. De eerste Global Summit van de Mioty alliantie en haar optreden op de E-World beurs trokken ook veel aandacht in de eerste helft van 2024.

Positieve reactie op de verklaringen over de digitalisering van assets

The first Global Summit of the mioty alliance took place in Dubai.

Tijdens de eerste Mioty Global Summit in Dubai trok de keynote speech van Andreas Keiger, Executive Vice President Sales EMEAI van de WIKA Group, veel aandacht.

De Mioty Global Summit was een plaats van kennisuitwisseling en inspiratie. Experts op het gebied van LPWAN-radiostandaarden van over de hele wereld kwamen bijeen voor intensieve netwerk- en paneldiscussies. Daarnaast ontmoetten ze ook marktpartners.

Tijdens de Summit gaf Andreas Keiger, Executive Vice President Sales EMEAI van de WIKA Group, een inspirerende keynote speech over het onderwerp “Bespaar op uw CAPEX met multi-protocol en integratie met derden”. In de kern ging het om de volgende vraag: Welke stappen zijn zinvol om assets te digitaliseren en zo efficiënte en veilige, maar ook duurzame en kostenbesparende processen op te zetten? De feedback van de deelnemers was erg positief.

WIKA’s prestatie belofte als IIoT-partner voor de industrie is “Van gemeten waarde naar toegevoegde waarde”. Met wereldwijd één miljard meetpunten op de markt is WIKA ideaal om de verkregen gegevens naar de cloud te brengen. Om dit te bereiken wordt sensortechnologie slimmer gemaakt. WIKA’s innovatieve totaaloplossingen helpen klanten om klaar te zijn voor de toekomst. Deze oplossingen bieden nieuwe toegevoegde waarde door de combinatie en het gebruik van digitale meetgegevens in de hele waardeketen.

Partner van de Mioty alliantie met oplossingen voor een duurzame energie industrie

Een gezamenlijke stand op E-World in Essen, Duitsland, liet zien wat er mogelijk is (foto boven). Acht exposanten die lid zijn van de Mioty alliantie presenteerden gezamenlijk hun oplossingen voor een duurzame energie industrie op de meest toonaangevende beurs in de energie industrie. Naast WIKA waren dit de fabrikant van warmtemeters Diehl Metering, WIKA’s partner voor netwerkoplossingen Loriot, de bedrijven Lansen en Sentinum, de gemeentelijke nutsbedrijven van de steden Duisburg en Garbsen en de Mioty-alliantie. WIKA presenteerde onder andere oplossingen voor de isolatiebewaking van stalen mantelbuizen en voor het opsporen van lekkages in stadsverwarmingsnetwerken.

Het collectieve optreden trok de aandacht. Het kreeg zeer positieve feedback van zowel de exposanten als de bezoekers. “Het is geweldig om te zien hoe middelgrote ondernemingen en eindgebruikers hun krachten bundelen om zich sterk te positioneren voor de toekomst”, beaamden een vertegenwoordiger van de openbare nutsbedrijven en veel gasten. Het concept “Van gemeten waarde naar toegevoegde waarde” en de IIoT-oplossingen van WIKA maakten indruk op zowel de standpartners als de bezoekers.

Opmerking
Op de website van WIKA vindt u een overzicht van de IIoT-oplossingen van ons bedrijf. Meer informatie over Mioty alliantie en de radionorm is ook te vinden op de website van de alliantie.

Lees ook onze berichten
WIKA Innovation Center: werkplekken voor de toekomst
Grenswaardeschakelaars: een innovatieve all-rounder
Drukomzetter: Digitaal verbonden met EtherCAT®
Krachtopnemer: luchtverkeer schoner maken

U kunt ook meer te weten komen over WIKA als partner voor IIoT-oplossingen in de volgende video



Geef een reactie
Gegevensbescherming Regel