The environmental programme Ecoprofit provides the participating companies with impulses for sustainable management.

Het milieu beter beschermen, de kosten verlagen en het klimaat beschermen: Het hoofdkantoor van WIKA in Klingenberg, Duitsland, werd opnieuw bekroond als lid van de Ecoprofit-club in de regio Bayern Nieder Main. Ecoprofit is de afkorting van “Ecologisch Project voor Geïntegreerde Milieubescherming”. Het is een samenwerking tussen de regionale economie, de overheid en deskundigen over specifieke onderwerpen.

De eerste ronde van Ecoprofit vond 23 jaar geleden plaats. Tot nu toe hebben in totaal 72 bedrijven en scholen deelgenomen aan het project. Twaalf van hen zijn nog steeds actief betrokken bij de zogenaamde clubrondes.

Het milieuprogramma Ecoprofit biedt bedrijven een aanpak voor milieubeheer. Deze aanpak richt zich op bewustwording, praktische relevantie en de implementatie van maatregelen. Ecoprofit heeft daarom vanaf het begin bewezen een effectief instrument te zijn voor duurzame economische en regionale ontwikkeling.

Ecoprofit verzorgt workshops over milieu en duurzaamheid

Het hoofdkantoor van WIKA in Klingenberg maakt al meer dan tien jaar deel uit van dit netwerk. Door deze regelmatige uitwisseling van ideeën krijgt het bedrijf impulsen voor zijn eigen activiteiten. Er zijn bijvoorbeeld workshops over actuele milieu- en duurzaamheidsthema’s, waarbij de deelnemers samen discussiëren over milieukwesties. Voorbeelden van best practices worden gepresenteerd op de clubbijeenkomsten, vervolgens direct beoordeeld in het bedrijf dat ze toepast en vervolgens besproken.

De hernieuwde erkenning als clublid is een eerbetoon aan de jarenlange inzet en het betrouwbare partnerschap dat WIKA onderhoudt met andere lokale bedrijven binnen het netwerk. De prijsuitreiking voor het clubjaar 2023/2024 werd gepresenteerd door de burgemeester van Aschaffenburg, Jürgen Herzing. Het vond plaats op het terrein van het bedrijf Zentec in Grosswallstadt.

Opmerking
Meer informatie over het hoofdkantoor van het bedrijf in Klingenberg, Duitsland, is te vinden op WIKA website. Daar kunt u ook meer te weten komen over duurzaamheid bij WIKA. U kunt daar ook downloaden het duurzaamheidsverslag vinden.

Lees tevens onze artikelen
WIKA initiatieven voor globale duurzaamheid
Klimaatbescherming: WIKA bevordert e-mobiliteit en werkfiets
De CO2-voetafdruk op een duurzame manier verkleinen
Prijs: WIKA versterkt het algemeen belang op vele manieren



Geef een reactie
Gegevensbescherming Regel