Zonnepanelen bij Micro Precision

Waarom gebruiken we niet gewoon de zon? Dit idee heeft zich naar voren gebracht in een land dat gemiddeld bijna 300 zonnige dagen per jaar heeft. India promoot al enkele jaren de uitbreiding van zonne-energie en is goed op weg om deze energiebron niet langer als een alternatief te gebruiken, maar bijna als de norm te maken. Milieubescherming en energiebeleid zijn bij WIKA altijd al een groot aandachtspunt geweest. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Micro Precision – als onderdeel van de WIKA Groep – voor de energieopwekking nu in hoge mate afhankelijk is van zonnepanelen.

Met de installatie van 2.040 320-watt zonnepanelen op het dak van het gebouw in Palwal, in de noordwestelijke Indiase deelstaat Haryana, kan Micro Precision nu de Indiase zon vangen. Er kan nu dagelijks 650 kilowatt aan elektriciteit worden opgewekt. Dit bespaart 8,5 miljoen Indiase roepies (108.000 euro) per jaar aan elektriciteitskosten.

Negen omvormers van 50 KW worden gebruikt om gelijkstroom om te zetten in wisselstroom. Weerbewakingsapparatuur maakt het mogelijk om de windsnelheidsgegevens, de zonnestraling en de temperatuur van het klimaat te meten. Het vermogen wordt gemeten met behulp van een op afstand bedienbaar monitoringsysteem. De installatie van het systeem is in twee maanden tijd voltooid en is onlangs in gebruik genomen. Zo is ook bij Micro Precision het intensieve gebruik van duurzame energie gestart.

Opmerking
Meer informatie over het milieu- en energiebeleid van WIKA is te vinden op de website van WIKA.Kommentar verfassen