Communicatieruimte voor het nieuwe ontwikkelingscentrum

Het nieuwe WIKA Innovation Center voor WIKA in Klingenberg is in gebruik. Hier wordt iedereen die bij het innovatieproces betrokken is samengebracht. De hieruit voortkomende concentratie zal een beslissende impuls geven aan de economische toekomst van de gehele WIKA Group.

Het concept van korte afstanden

Goed verlichte werkplekken in het nieuwe WIKA Innovation Center

Het nieuwe WIKA Innovation Center is door de collega’s die hier werken goed ontvangen.

De ontwikkelingsafdelingen en de geassocieerde laboratoria zijn in het nieuwe gebouw verenigd als buren. Deze nabijheid reflecteert het concept van korte afstanden; de basis van het nieuwe gebouw. Het doel is toekomstige producten en oplossingen zonder vertraging tot ontwikkeling te brengen, en suggesties van klanten net zo snel te implementeren. Het belang van deze functies voor de toekomst van de WIKA Group komt ook naar voren in het besluit om de ontwikkelingsafdelingen uit te breiden met 50 extra medewerkers.

Open werkomgevingen ondersteunen het concept van korte afstanden. Er zijn daarom geen aparte kantoorruimtes, ook niet voor leidinggevend personeel. Net als persoonlijke werkplekken zijn er zones voor bijeenkomsten en vergaderingen verdeeld over deze kantoortuinen. Een klimaatbeheersingssysteem dat zowel effectief als duurzaam is zorgt voor een prettige werksfeer.

Moderne werkplek in het WIKA Innovation Center

Werkplek in het nieuwe WIKA Innovation Center met in hoogte verstelbaar bureau

Marktplein als communicatieruimte

Het nieuwe gebouw in Klingenberg bevat tevens een administratief gedeelte. Hierin bevindt zich de receptie, verkoop en een multifunctioneel trainingscentrum. Het marktplein is het aansluitpunt tussen dit gebouw en het feitelijke WIKA Innovation Center (bovenstaande foto). Het doet tevens dienst als communicatieruimte voor alle werknemers, inclusief het “Breakfast Café”. Verder functioneert het marktplein als podium voor evenementen.

Een eerste onderzoek onder collega’s in het nieuwe gebouw heeft dit bevestigd – het concept van korte afstanden, ruimtelijk ontwerp en technische faciliteiten valt in de smaak.

Opmerking
Op onze website treft u meer informatie aan over WIKA en een overzicht van producten, industrieën en diensten. U vindt tevens een uitgebreid assortiment standaard meetinstrumenten in de WIKA webshop. Hebt u verder nog vragen, dan helpt contact u graag verder.


Geef een reactie
Gegevensbescherming Regel