Flow nozzle with 18 inch manufactured in just 20 weeks

Eind 2018 heeft WIKA Groep voor een debietmetingstoepassing in India voor het eerst een PTC-6 nozzle met een diameter van 19 inch geproduceerd – en dat in een recordtijd van slechts 20 weken. De totale lengte van deze nozzle, inclusief upstream/downstream-leiding, is 13,3 meter.

Betrouwbare samenwerking

De opdracht werd uitgevoerd voor een leverancier in de energiesector in Singapore. De productie vereiste een hoge mate van precisie. De klant kon vertrouwen op de jarenlange expertise van WIKA op het gebied van debietmeting en in het bijzonder op de productie van flow nozzles.

Productie van de flow nozzle

Deze ultralange nozzle werd geproduceerd in een recordtijd van slechts 20 weken. Een belangrijke mijlpaal was de succesvolle kalibratie in het eigen flowlaboratorium, herleidbaar naar nationale normen. Het maken van de flow nozzle vormde een aantal uitdagingen. De grote uitdaging was het aanscherpen van de buislengtes om het gewenste afwerkingsniveau te behouden. Ook het ontwerp van de nozzle werd geoptimaliseerd zodat de gewenste resultaten konden worden bereikt.

Vooruitzichten: bestelling voor 22-inch nozzle

Na een succesvolle afronding hebben we als debietspecialist alweer een order ontvangen voor een PTC-6 flow nozzle – met een diameter van 22 inch. Een nieuw hoofdstuk voor de WIKA Groep, waar we ons nu kunnen positioneren als een belangrijke leverancier van flow nozzles voor gebruik in stoomketels.

Opmerking
Meer informatie over onze instrumenten voor debietmeting vindt u op de website van WIKA.Kommentar verfassen