crowd of people

De Verenigde Staten waren het partnerland van de Hannover Messe 2016. Voor het eerst heeft een president van de Verenigde Staten de grootste industriebeurs ter wereld ingehuldigd. Elke Knobling (Marketing Services), organisator van de WIKA-deelnames aan beurzen, beschrijft de impact die het bezoek van Barack Obama had op de WIKA-stand.

Kort voor het begin van de beurs kregen we te horen dat president Obama op maandag, de eerste dag van de beurs, enkele exposanten in onze hal zou willen bezoeken. Nee, WIKA stond niet op zijn agenda –jammer eigenlijk, want onze koffie is de beste – maar voor alles kregen we het hele gedoe over veiligheid in de gaten. Dat betekende dat de bouw van de stand door moest, zodat de CIA en het BKA (Bundeskriminalamt) de hallen op zondag voorafgaand aan de beurs konden doorzoeken en verzegelen. De namen van het personeel voor maandag moesten ter controle aan het BKA worden doorgegeven. Na goedkeuring ontvingen we speciale veiligheidspassen.

Uitdagende inspectie

Barack Obama schudt de hand op het event: Elke Knobling had slechts enkele seconden om deze momentopname te maken.

Barack Obama schudt de hand op het event: Elke Knobling had slechts enkele seconden om deze momentopname te maken.

Als veiligheidsofficier moest ik mij zondag ter beschikking stellen van de politie voor een inspectie van onze stand. Na lang wachten werd ik vervolgens met een ‘’bodyguard’’ naar de stand gebracht. Zelfs de kleinste pakjes werden geopend, bloemstukken werden doorzocht, tentoonstellingsapparaten werden gedemonteerd, er werd gekeken naar dingen waar ik in mijn leven nooit iets van zou hebben vermoed.

Toen begon er water te lekken uit een tentoonstelling en de stand had al snel een vijver! Het dweilen onder politietoezicht met een grimmig uitziende politieman gaf zelfs mij de rillingen.

Maandag bleek zoals verwacht. Zwermen fotografen maakten het bijna onmogelijk om een glimp van de VIP’s te ontvangen. Om 13:00 uur werd de zaal weer geopend voor het publiek. Dit betekende een halve dag verlies van zaken – zonder enige compensatie of kostenverlaging. Desondanks was de beurs voor WIKA een succes.Kommentar verfassen