In boiler systems, the tank level is a crucial parameter.

Het vulniveau in de voedingstank van industriële ketelinstallaties is een cruciale procesparameter om een vlotte energietoevoer van stoom of warm water te garanderen. Een fabrikant van dergelijke systemen gebruikt hiervoor de differentiaaldrukmeter model DPGT40 uit de DELTA-lijn van WIKA.

Het meetinstrument heeft zichzelf bewezen. De naam van de serie, “DELTA-trans” (“trans” staat voor transmitter met een standaard 4 … 20 mA signaal), geeft aan waarom de klant voor deze oplossing heeft gekozen. De verschildrukmeter heeft zowel een display ter plaatse als een uitgangssignaal van 4 … 20 mA dat naar het regelsysteem van de ketelinstallatie wordt gestuurd. Dit betekent dat de operators van de ketelinstallaties bij stroomuitval nauwkeurige informatie over het niveau in de tank blijven ontvangen.

Vulniveaus in ketelinstallaties worden geregeld via min./max. waarden

The DPGT40 features an output signal and an on-site display.

Het model DPGT40 verschildrukmeter meet het vulniveau in de voedingstanks van industriële ketelinstallaties.

Niveaubewaking vindt plaats via grensniveaudetectie. Als het waterniveau in de tank de gedefinieerde minimumwaarde bereikt, begint het regelsysteem automatisch bij te vullen. Bij de bovengrens van het vulniveau schakelt het systeem de pompen weer uit.

De hybride meetoplossing was echter niet de enige reden om voor het WIKA-product te kiezen. De klant koos het instrument ook vanwege de uitgesproken robuustheid van de DPGT40. De drukverschilmeter heeft een stevige aluminium behuizing en een breukvast venster. Het primaire doel van het ontwerp is om permanent bestand te zijn tegen zware procesomstandigheden.

DPGT40, optioneel ook met geïntegreerde werkdrukindicatie

De drukverschilmeter DPGT40 werkt bij de niveaumeting in de voedingstank met een meetbereik van 0 … 160 mbar. Hij is ook verkrijgbaar met andere meetbereiken tot 0 … 10 bar. Het flexibel inzetbare instrument is optioneel verkrijgbaar in een versie met geïntegreerde werkdrukindicatie, die de gebruiker een extra meetplaats bespaart.

Opmerking
Meer technische informatie over de DPGT40 (DELTA-trans) differentiaaldrukmeter is beschikbaar op WIKA website. Daar vindt u ook een flyer over de gehele DELTA-line productfamilie. Een overzicht van andere WIKA meetoplossingen voor industriële ketelinstallaties vindt u in de betreffende brochure. Hebt u verder nog vragen, dan helpt contact u graag verder.

Lees ook onze berichten
Elektronisch differentiaaldruk-meetsysteem voor niveaubewaking
Gravimetrische niveaumeting in vaten
Reed-niveausensor: Flexibel vastleggen van het meetbereikGeef een reactie
Gegevensbescherming Regel