two different RoHS markings

Mij wordt vaak gevraagd: „Hoe wordt een RoHS-markering eigenlijk uitgevoerd?“ Het snelle antwoord: EU RoHS zal vanaf 22 juli 2017 zichtbaar zijn in de CE-markering en de daaraan gekoppelde verklaring van overeenstemming. China RoHS-conforme instrumenten dragen een groen logo. Niet-conforme instrumenten conform China RoHS dragen een oranje logo en vereisen een verklaring van de fabrikant.

Hier, nog een keer, in detail:

EU RoHS markering

EU RoHS maakt deel uit van de EU-conformiteitsverklaring voor alle producten met CE-markering. Voor de meeste WIKA-producten met elektrische functies geldt de eis conform de RICHTLIJN 2011/65/EU van 8 juni 2011 artikel 4, lid 3 „… voor industriële meet- en regelinstrumenten die vanaf 22 juli 2017 op de markt worden gebracht.“ Voor alle producten met CE-markering is de bijbehorende EU-conformiteitsverklaring beschikbaar op de productdetailpagina’s ( tabblad „Goedkeuringen“) op www.wika.nl.

China RoHS markering

Tegenwoordig moeten instrumenten die onder de China RoHS vallen, al op het productetiket worden gemarkeerd met het overeenkomstige China RoHS-logo. Bij compacte producten maakt de verordening SJ/T11364-2014 „Markering voor het beperkte gebruik van gevaarlijke stoffen in elektronische en elektrische producten“ een overeenkomstige markering op het verpakkingsetiket mogelijk. Voor producten met het „oranje gekleurde logo“ of RoHS-markering „10“ zijn de bijbehorende fabrikantenverklaringen „Verklaring van de fabrikant volgens China RoHS“ beschikbaar op de productdetailpagina’s („tabblad Documenten“) op www.wika.nl.

RoHS-markering

 

RoHS-markering „e
Het groene (of zwarte) logo toont een „e in een cirkel“ en betekent dat in het product geen gevaarlijke stoffen zijn gebruikt. Een verklaring van de fabrikant is niet vereist.

RoHS-markering

 

RoHS-markering „10
Het oranjekleurige logo (alternatief zwart) toont een „10 in een cirkel“ en duidt op het gebruik van stoffen waarvoor beperkingen gelden en de aanwezigheid van een overeenkomstige verklaring van de fabrikant „Verklaring van de fabrikant volgens China RoHS“.

 

Additioneel
Heeft u nog vragen? Uw contactpersoon zal u graag helpen.

Also read our articles
Wat betekent RoHS nu eigenlijk?
Voor welke stoffen gelden de RoHS-beperkingen?Kommentar verfassen