Duurzaamheid door robuuste meettechniek

Duurzaamheid is de megatrend voor de honderden bandenproducenten wereldwijd. Dit omvat o.a. de verhoging van de efficiëntie van zowel energie als productie door het beperken van productie-uitval en het gelijktijdig verkorten van productiecycli.

Robuuste meettechniek bij de bandenproductie

Duurzaamheid – al tijdens de productie

Ondanks alle elektronische hulpmiddelen heeft een auto tegenwoordig nog steeds maar vier contactpunten met de weg, elk punt nauwelijks zo groot als een ansichtkaart. Elk van de vier banden is belangrijk voor een veilige reis, en wel onder de meest uiteenlopende bedrijfsomstandigheden. Dit verklaart de buitengewoon hoge kwaliteitseisen die elke bandenfabrikant voor zijn producten vastlegt.

 

Duurzaamheid door precisie-meettechnologie

De draagbare CPH7000 proceskalibrator

Bandenfabrikanten waarborgen de conformiteit van hun kwaliteitseisen door uitgebreid testen van de grondstoffen, testen tijdens en na de individuele productiestappen en door diverse testen van de afgewerkte band. Natuurlijk moet het afkeuringspercentage worden beperkt en moet elke productiestap op de lange termijn duurzaam verlopen. Precieze en betrouwbare meettechnologie is precies hiervoor bedoeld.

Drukmeting en Industry 4.0

Moderne machines en systemen, zelfs met uitgebreide conditiebewaking en IIoT-verbinding, kunnen het feit dat bandenproductie een moeilijk proces is niet veranderen. In deze omgeving moeten gevoelige sensoren niet alleen overleven, maar ook zo lang mogelijk zo accuraat en zo betrouwbaar mogelijk meten. Voor de controle van sensoren, schakelaren en manometers biedt WIKA ook de geschikte kalibratie-instrumenten. Van handhelds voor gebruik in de productie via stationaire desktopinstrumenten voor de kwaliteitswaarborg van de testkamer tot op maat gemaakte testsystemen.

Duurzaamheid in actie: Robuuste meettechnologie voorkomt productiestilstand

Duurzaamheid door robuuste meettechniek

Robuuste drukmeettechnologie: MW en S-20

Hoogwaardige meetinstrumenten dragen bij aan duurzaamheid. Hun duurzaamheid voorkomt afgekeurde items tijdens de productie en de daarmee samenhangende kostbare stilstanden, en het beperkt de kosten van reserveonderdelen. Uitgebreide praktijktesten door een globale speler tonen aanzienlijk langere bedrijfstijden voor WIKA drukschakelaars en druksensoren, en dus duurzame besparingen in onderhouds- en servicewerkzaamheden. Vooral voortijdig defecte drukschakelaars en druksensoren op vulkanisatiepersen leidden vroeger vaak tot frequente stilstand van de productielijn. Dit wordt verklaard door de zeer speciale beladingen. Snelle druk- en temperatuurveranderingen veroorzaakt door de kortst mogelijke productiecycli in combinatie met oververhitte stoom- en zwavelhoudende atmosferen belasten de meetinstrumenten en leiden tot snelle veroudering.

Kosten van defecte meetinstrumenten

  • Afgekeurde items
  • Productiestilstand
  • Reserveonderdelen
  • Arbeid

Zelfs vandaag de dag is onze klant verrast dat hij deze frequente defecten zelf eerder als technisch gegeven accepteerde – als onvermijdelijk. Ondertussen voorziet WIKA de productiefaciliteiten van de groep wereldwijd, waarbij WIKA’s globale aanwezigheid zowel klantencontact in de lokale taal als snelle levering garandeert.

Opmerking
Het assortiment van WIKA dekt alle relevante meetvariabelen die nodig zijn voor de controle en regulering van alle bandenproductiemachines – druk, temperatuur, niveau en debiet. U vertelt ons uw meetbehoeften – Wij bieden u de oplossing. Veel meer toepassingsvoorbeelden staan vermeld in het Industrieën gedeelte op de WIKA-website en in onze brochure. Hebt u verder nog vragen, dan helpt contact u graag verder.Geef een reactie
Gegevensbescherming Regel