metalen balg - Druk

Welke voordelen bieden drukschakelaars met metalen balgen en waarop berusten deze? De voordelen zijn gebaseerd op de naadloze constructie van hun meetsysteem. Deze oplossing maakt een permanent stabiele herhaalbaarheid mogelijk en sluit tegelijkertijd het risico van lekkage uit.

Balgmeetsystemen zijn gebaseerd op een weloverwogen fabricagetechnologie. De productie van metalen balgen, bijvoorbeeld van roestvrij staal of een koperlegering, verloopt in verschillende stappen. Eerst worden uit een vlak stuk metaal ronde schijven gesneden, die vervolgens tot komvormige voorwerpen worden gevormd. Zij worden zacht gemaakt door een gloeiproces in een oven bij meer dan 600 °C en vervolgens tot lange, dunwandige en naadloze buizen getrokken.

Constante elasticiteit

De buizen worden met behulp van vormgereedschap onder hoge druk gegolfd en vervolgens tot de gewenste afmetingen bijgesneden. In de volgende fase worden de veervormige metalen cilinders samengeperst volgens de opgegeven afmetingen (lengte, buiten- en binnendiameter). Hierdoor ontstaat de constante elasticiteit die nodig is voor de stabiele herhaalbaarheid van de beweging. In de laatste stap worden de balgen ontvet en gepassiveerd, d.w.z. voorzien van een beschermlaag tegen corrosie.

Afdichtingsvrije functionaliteit

Balgen gemaakt van roestvrij staal voor drukschakelaars

In een drukschakelaar is de metalen balg gesoldeerd of gelast aan de procesaansluiting. Het andere uiteinde staat in contact met het overbrengingsmechanisme. Dit houdt in dat het instrument een volledig naadloos meetsysteem heeft zonder rubberen afdichtingsmaterialen en dat het risico van lekkage is geëlimineerd. Deze eigenschap maakt drukschakelaars met metalen balg geschikt voor een breed scala van toepassingen. Ook bij vloeibare media is de procesbetrouwbaarheid gewaarborgd.

Permanente nauwkeurigheid

Een metalen balg verandert zijn lengte in overeenstemming met de druk. Wanneer een vastgesteld schakelpunt wordt bereikt, wordt de schakelfunctie via een overbrengingsmechanisme in werking gesteld. Wanneer de druk weer daalt of stijgt, neemt de balg zijn oorspronkelijke vorm weer aan en keert het schakelcontact terug naar de oorspronkelijke positie.

De uitzettingsbeweging van een metalen balg heeft een hoge rechtlijnigheid. Het schakeldifferentieel, dat via een specifiek gekalibreerd veersysteem nauwkeurig wordt ingesteld, blijft navenant constant. Dit garandeert de nauwkeurigheid van de drukregeling en schakeling, zelfs over een lange periode.

Opmerking
Gedetailleerde informatie over drukschakelaars met metalen balg, bijvoorbeeld de modellen PSM-520, PSM-550 en PSM-700, vindt u op de WIKA-website. Als u vragen heeft, helpt uw contactpersoon u graag verder.


Geef een reactie
Gegevensbescherming Regel