Ziekenhuisbedden met ingebouwde weegcomponenten zijn al snel kritische apparatuur geworden voor het monitoren van patiëntencondities, een hulpmiddel van onschatbare waarde omdat veel zorginstellingen te maken hebben met een toenemende casestroom van COVID-19 patiënten. WIKA maakt voor fabrikanten van hoogtechnologische ziekenhuisbedden zeer aanpasbare weegsystemen en biedt ook snelle doorlooptijden.

Zorgprofessionals moeten het gewicht van een patiënt kennen om de juiste hoeveelheid medicijnen, vloeistoffen of verdoving te kunnen toedienen. Voor de gezondheidsmonitoring is het ook belangrijk om te weten of ze aankomen of afvallen, vooral bij premature baby’s. Maar nauwkeurig wegen is niet gemakkelijk wanneer patiënten geen normale weegschaal kunnen gebruiken, zoals wanneer ze aan het bed gebonden zijn, bewusteloos zijn of morbide obesitas hebben. Er is ook de kwestie van de waardigheid, aangezien bewegende volwassenen met beperkte mobiliteit kunnen leiden tot gevoelens van verlegenheid of schaamte.

Om deze en andere redenen zijn steeds meer medische voorzieningen geüpgraded naar ziekenhuisbedden met een geïntegreerd load-cell systeem voor digitaal wegen.

Load-cell systemen voor ziekenhuisbedden

Fabrikanten van hightech ziekenhuisbedden moeten het vaak doen met kant-en-klare componenten voor hun weegsystemen. Bovendien bieden de meeste load-cell bedrijven geen technisch advies over hoe de sensoren optimaal geplaatst kunnen worden en gaan ze ook niet om met de gebruikersinterface – waardoor een intuïtief display en een optimale ervaring voor medische professionals ontstaat.

Bij WIKA USA werken onze specialisten op het gebied van krachtmetingen nauw samen met elke ziekenhuisbedfabrikant om het meest geschikte type load cell te bepalen. Als onze catalogus niet de juiste sensor voor een bedsysteem bevat, werken we samen met uw R&D-team aan het ontwerp en de productie van een oplossing. Tekeningen en modellen maken het gemakkelijk om het eindproduct te voorzien. We hebben ook de mogelijkheden om de functies en kenmerken die u wenst aan te passen voor de gewichtsweergave of het bedieningspaneel van een bed. Geen enkele andere fabrikant van load cells in het land biedt dit hele pakket aan.

Aangepaste gewichtscontrolesystemen voor ziekenhuisbedden

Om het gewicht van de patiënt te meten en te controleren, bevat een ziekenhuisbed een systeem van load cells, een aansluitdoos en een display. Hier zijn manieren waarop WIKA USA componenten en pakketten op maat aanbiedt:

Load Cells

Er bestaan veel verschillende soorten load cells op de markt. De meest gebruikte voor ziekenhuisbedden zijn de vlakke, shear- en bending beam, en het optimale type hangt af van hoe en waar de krachtopnemer is gemonteerd. Shear- en bending beam worden meestal tussen elk zwenkwiel en het bevestigingspunt onder het bed gemonteerd. Vlakke cellen worden meestal gemonteerd tussen het onderste en het bovenste bedframe.

De meeste systemen hebben vier load cells, één voor elke hoek. (In de praktijk kan een ziekenhuisbed, afhankelijk van de grootte en de gewenste functionaliteiten, zo veel of zo weinig cellen bevatten als gewenst). De precieze locatie van elke cel hangt af van de manier waarop het bed is opgebouwd en hoe het hoofd- en voeteneinde wordt opgetild.

Aansluitdoos

De aansluitdoos, ook wel summing circuit genoemd, doet wat de naam doet vermoeden: verzamelt de output van elke load cell om de som te berekenen. Deze component wordt meestal in het midden van het bed geplaatst, waarbij het circuit het totale gewicht doorgeeft aan het display. Omdat het echter geen krachtsensor is, kan de aansluitdoos overal worden geplaatst, ook in het display of het bedieningspaneel.

Display 

Het gewicht kan op verschillende plaatsen worden weergegeven. Een speciale eenheid kan worden geplaatst aan de voet, de zijkant of het hoofd van het bed, of de gewichtsinformatie kan worden geïntegreerd in het bedieningspaneel van elk bed.

Het toevoegen van een microprocessor aan de display-eenheid verbetert de mogelijkheden die niet alleen de gewichtsmeting betreft. Deze component kan worden geprogrammeerd om gegevens van elke load cell te verwerken, en dan bijvoorbeeld te detecteren wanneer een patiënt het bed verlaat of te dicht bij een rand komt.

Het WIKA-voordeel

Als onderdeel van de wereldwijde WIKA-groep beschikt WIKA USA over uitgebreide productiecapaciteiten over de hele wereld voor OEM-productie. Onze gestroomlijnde processen houden ook de prijzen laag. Ontdek bij het wegen van uw opties voor load-cell systemen de uitgebreide diensten en ongeëvenaarde klantenservice van onze Force-divisie.Kommentar verfassen