CCC - China Compulsory Certification

De “China Compulsory Certification (CCC)” is een certificeringssysteem van de Volksrepubliek China. Sinds 1 oktober 2020 is het bijvoorbeeld niet meer toegestaan om explosieveilige elektrische thermometers (weerstandsthermometers en thermokoppels) op de Chinese markt te brengen zonder CCC-certificaat.

Het CCC-certificeringssysteem, dat op 1 mei 2002 is ingevoerd, geldt voor ingevoerde en ook voor Chinese producten. De invoer, verkoop en het gebruik van producten die gecertificeerd moeten worden, is in China niet toegestaan zonder een CCC-certificaat. Dit betekent dat producten zonder deze certificering aan de grens worden vastgehouden of door de Chinese autoriteiten worden teruggestuurd.

Voorbeelden van elektrische thermometers

Productcertificatie

In een CCC-productcatalogus is aangegeven voor welke producten een passende certificering vereist is. Explosieveilige weerstandsthermometers en thermokoppels zijn in deze catalogus opgenomen, en daarom is certificering van deze meetinstrumenten noodzakelijk.

Na registratie voor certificering moeten gedetailleerde aanvraagdocumenten worden ingediend bij de Chinese goedkeuringsinstantie. Laboratoriumproeven van de producten in China volgen.

Fabrieksinspectie

De productie-installatie moet ook worden gecertificeerd. Dit gebeurt door middel van een fabrieksinspectie door de certificatie-instantie (fabrieksaudit).

Geldigheidsduur

De toestemming om het CCC-merkteken op het met succes gecertificeerde product aan te brengen is vijf jaar geldig – maar alleen als een jaarlijkse opfriscertificering wordt uitgevoerd.

Succesvol testen en auditen bij WIKA

Verschillende weerstandsthermometers, thermokoppels en ook andere producten van WIKA zijn reeds CCC-gecertificeerd. Ook vele WIKA productievestigingen hebben de audit reeds met succes doorstaan. Daarom staat niets het gebruik van de gecertificeerde meetinstrumenten in China in de weg.

Additioneel
Meer informatie over weerstandsthermometers en thermokoppels vindt u op de WIKA website.Geef een reactie